Дослідження дієслів повідомлення на базі робочої версії національного корпусу української мови - Лозова, Н. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
Дослідження лексики може ґрунтуватися на класичній вибірці з картотеки чи бути корпусно базованим. У статті здійснено спробу виявити активність функціонування окремих слів з лексико-семантичної групи дієслів повідомлення української мови, застосовуючи корпусний підхід. Метою нашого дослідження є аналіз дієслів повідомлення на робочому варіанті підкорпусу художнього стилю Національного корпусу української мови (на основі прозових творів).