Кінетичні закономірності блок-кополімеризації поліакрилової кислоти з монометиловим етером поліетиленгліколю - Пермякова, Н.М. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Вивчено кінетичні закономірності радикальної блок-кополімеризації поліакрилової кислоти (ПАК) з монометиловими етерами поліетиленгліколю (МЕПЕГ) різної молекулярної маси. Встановлено значне зростання швидкості блок-кополімеризації і конверсії мономеру у порівнянні з гомополімеризацією акрилової кислоти, що вказує на позитивний динамічний матричний ефект, величина якого закономірно зростає при збільшенні MvМЕПЕГ.