Синтез і дослідження сегментованих поліуретанів із фрагментами модифікованого протитуберкульозного препарату - Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Замуліна, Л.І.; Гладир, І.І. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Синтезовані нові сегментовані поліуретани, які містять в основному ланцюзі модифікований лактозою гідразид ізонікотинової кислоти і поліспирт D-манніт за різних мольних співвідношень. Вивчені умови синтезу та їхні фізико-хімічні, фізико-механічні властивості. Визначено склад отриманих полімерів і рівень їх гідрофільності.