Початки формування медичної та санітарної служби Української Галицької Армії - Сапіга, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Медична та санітарна служба Української Галицької Армії розпочала створюватись 1–21 листопада 1918 р. під час боїв українського війська з польськими воєнними підрозділами на вулицях Львова. Після відступу українців зі Львова і розгортання широкомасштабної українсько-польської війни, медична служба формувалася відповідно до реорганізації структури Галицької Армії. Головними проблемами створення ефективної медичної служби була нестача кваліфікованих медичних кадрів, медикаментів та лікарняного обладнання.