Макроміцети Українських Карпат, видове розмаїття та охорона - Дудка, І. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Розглянуто репрезентативність макроміцетів порядків Agaricales s. l. та Aphyllophorales s. l. у лісових екосистемах Українських Карпат. Проаналізовано поширення макроміцетів, занесених до „Червоної книги України“. Наведені місцезростання зникаючих, вразливих та рідкісних видів макроскопічних грибів. Накреслено основні завдання дослідження макроміцетів Українських Карпат на наступні десятиріччя.