Роль стрілецьких голів у Батурині у відносинах гетьманів Лівобережної України з Москвою в 1670-1680-і рр. - Алмазов, О. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Стаття присвячена питанню про роль голів стрільців у Батурині у взаємодіях гетьманів Лівобережної України і Москви в 1670-1680-х рр. Це питання розкривається крізь розглядання функцій стрілецьких голів, а також історії їх появи у Батурині.