Охорона археологічних пам’яток в радянському законодавстві (1926-1930 рр.) - Горькова, А.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена питанням розвитку законодавчої системи з охорони культурної спадщини у радянській Україні. На основі архівного матеріалу аналізується роль законодавчих актів у формуванні охорони археологічних пам’яток.