Рукописні документи бібліотечних фондів Інституту рукопису НБУВ про епоху російсько-турецьких війн (ХVІІІ ст.) - Якубова, Т.А. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена Архіву фортеці Св. Єлизавети, якій зберігається в Інституті рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. Маловідомі рукописні документи Архіву фортеці Св. Єлизавети – це розпорядження воєначальників Г.О. Потьомкіна, де Рібаса, М. Репніна в період воєнної кампанії 1788 р., пов’язаної з осадою Очакова в російсько-турецькій війні 1787-1791 рр. Розглянуті рукописні документи розкривають нові маловідомі історичні факти в даний історичний період.