Історіографія проблеми діяльності вишів Чернігівщини у 20-ті – 30-ті роки ХХ ст. - Мошик, І.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті зроблений аналіз історіографічного спадку проблеми становлення та дільності вищих навчальних закладів Чернігівщини в контексті реформаційних процесів вищої овіти України у перші десятиліття радянської влади.