Особенности сердечного ритма и электрокардиограммы у черноморских азовок (Phocaena phocaena) в норме, при вдыхании гипоксических смесей и кислорода - Богданова, Л.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Показано, що аритмія, характерна для азовок у нормі, під час вдихання гіпоксичних сумішей і кисню зникає. Чим нижче відсоток кисню у суміші, що вдихається, тим більш виражене уповільнення серцевого ритму. Виявлено позитивний вплив гіпоксичних сумішей на життєздатність азовок.