Проблеми аграрної історії України ХІХ – початку ХХ ст. в матеріалах наукових читань на пошану професора Д. П. Пойди - Іваненко, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2014)
Висвітлено проблеми аграрної історії України ХІХ – початку ХХ ст. у матеріалах наукових читань, присвячених пам’яті професора Д.П. Пойди. У дев’яти випусках збірника згруповано у тематичні блоки та проаналізовано за проблемно-хронологічним принципом понад сто публікацій, які охоплюють ХІХ – початок ХХ ст. Визначено пріоритетні напрямки досліджень з аграрної історії України, ознайомлено з основними напрацюваннями науковців.