Боголюбов М.М. та поступ фізико-математичної думки ХХ ст. - Руденко, О.П.; Хорольський, О.В. (Питання історії науки і техніки, 2010)
Зроблено своєрідний історичний зріз напрямків наукової діяльності М.М. Боголюбова через призму його життєвого шляху. Проведено огляд наукових шкіл видатного вченого та їх значення для сучасної науки в цілому й окремих її галузей.