Адаптивні тести: статистичні методи обробки результатів тестового контролю знань - Федорук, П.І. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
У статті розглянуто можливості статистичних методів аналізу результатів тестування, представлено найпростіші та необхідніпроцедури статистичної обробки результатів тестування знань і методи оцінки якості тесту. Розглянуто підхід доконструювання тестів, представлений у сучасній теорії тестування на основі математичної теорії параметричної оцінкитестових завдань на базі основних сучасних математичних моделей: однопараметричної моделі Раша, двопараметричної татрипараметричної моделях Бірнбаума. Іл.: 4. Бібліогр.: 11 назв.