Рестрикційний аналіз стрептоміцетної плазміди pSS181 - Лук’янчук, В.В. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, 2009)
Проведено рестрикційний аналіз стрептоміцетної плазміди pSS181 за допомогою 7 ендонуклеаз. Встановлено наявність сайтів рестрикції для ендонуклеаз EcoRI, PstI, BamHI, SalGI і BglI. На плазміді pSS181 є унікальний сайт для рестриктази EcoRI і відсутні сайти для HindIII та XbaI. Молекулярний розмір плазміди pSS181 становить 10,75±0,25 тпн. В результаті гідролізу плазмідної ДНК парами ендонуклеаз (EcoRI + PstI) та (EcoRI + BamHI) виявлено, що сайт рестрикції для фермента EcoRI знаходиться на більших PstI та BamHI- фрагментах.