Вплив іонів важких металів на мікобіоту ґрунту Криворізького регіону - Олішевська, С.В.; Захарченко, В.О.; Наконечна, Л.Т.; Манічев, В.Й.; Кураєва, І.В. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, 2009)
Із забруднених іонами важких металів ґрунтів м. Кривий Ріг та його околиць виділено та ідентифіковано 45 видів 28 родів (127 штамів) мікроскопічних грибів, серед яких новим для мікобіоти України є Myrothecium leucotrichum, рідкісними — Absidia cylindrospora і Gongronella butleri. У ґрунтах поблизу заводів “Криворіжсталь” і Південного гірничо-збагачувального комбінату домінували Paecilomyces lilacinus і P. marquandii, часто траплявся стерильний міцелій, кількість темнозабарвлених видів грибів сягала до 30 %, внаслідок чого екологічна ситуація у м. Кривому Розі оцінена як несприятлива.