Мультиагентні системи підтримки прийняття рішень, що базуються на прецедентах та використовують адаптивні онтології - Литвин, В.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Досліджено методи побудови та функціонування мультиагентних систем підтримки прийняття рішень, що базуються на прецедентах та використовують адаптивні онтології, які входять у склад інтелектуальних агентів. Розроблено метрику для визначення відстані між прецедентом та поточною ситуацією на основі адаптивних онтологій.