Формування критерію відбору інформативних параметрів об’єктів моделювання в інформаційних системах багаторівневого моніторингу

Виявлено, що суміщеність є однією із характеристик ознак об’єкта, які використовуються як параметри моделювання, щовпливає на якість синтезу структури моделі. Описано метод дослідження впливу цієї властивості параметрів на процесвідображення властивостей об’єктів у структурі інформаційних моделей. Р...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2007
Автор: Голуб, С.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут проблем математичних машин і систем НАН України 2007
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/790
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Формування критерію відбору інформативних параметрів об’єктів моделювання в інформаційних системах багаторівневого моніторингу / Голуб C.В. // Математичні машини і системи. – 2007. – № 3, 4. – С. 218 – 226.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Опис
Резюме:Виявлено, що суміщеність є однією із характеристик ознак об’єкта, які використовуються як параметри моделювання, щовпливає на якість синтезу структури моделі. Описано метод дослідження впливу цієї властивості параметрів на процесвідображення властивостей об’єктів у структурі інформаційних моделей. Розроблені та експериментально дослідженікритерії суміщеності інформативних ознак та описані підходи до їх формування. Експериментально підтвердженаефективність застосування запропонованих критеріїв для відбору інформативних параметрів моделювання та уникненняперевизначеності об’єктів в інформаційних системах багаторівневого моніторингу. На прикладі використання коефіцієнтарангової кореляції та середнього квадратичного відхилення досліджені особливості формування критеріїв суміщеностіінформативних ознак. При зменшенні рівня суміщеності за критерієм суміщеності на 1 показник якості моделей покращуєтьсяна 16–25 %. Табл.: 3. Іл.: 4. Бібліогр.: 19 назв.