Охорона архівної спадщини на Луганщині та Донеччині в 20-х – на початку 30-х років ХХ ст. - Принь, М.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті розглянуті основні заходи державних органів влади, наукових і культосвітніх установ, окремих науковців і викладачів з виявлення цінних архівних пам’яток на теренах Донецької губернії та округів, що виникли на її території.