Новая разновидность Peridinium gatunense Nygaard f. kinnereta Krachmalny (Dinophyta) из озера Киннерет (Израиль) - Крахмальный, А.Ф.; Вассер, С.П.; Нево, Э.; Капитанчук, Л.М. (Альгология, 2014)
Представлено діагноз і опис нової форми Peridinium gatunense Nygaard f. kinneretа Krachmalny f. nov. із оз. Кіннерет. Від типової форми вона відрізняється будовою і розташуванням апікальних пластин і швів між ними (1’ – асиметрична, велика, її верхня частина зміщена в ліву сторону тіла; 3’ – клиновидна, витягнута; 4’ – майже прямокутна, її довжина більш як в два рази перевищує ширину; шви між 4’ і 7’’, 4’ и 1’ пластинами утворюють пряму лінію; шов між 1’ і 2’ пластинами значно меньший, ніж між 1’ і 4’, тому форма пластини 1’ наближається до трикутної). Зроблено порівняння P. gatunense f. kinneret зі зразками з інших місцезростань виду (прісні водойми Північної, Центральної, Південної Америки, Центральної Африки, Європи, Тасманії).