Історична Олика та її пам’ятки - Жовтянський, В.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
Коротко висвітлена 865-річна історія містечка Олика Волинської області. Характеризується стан її архітектурних пам’яток. Аналізується питання щодо першої літописної згадки про це містечко. Показано, що введений в окремих публікаціях гідронім Олича є штучно привнесеним на основі формального прочитання тексту Іпатіївського літопису, а неоднозначність вживання місцевих гідронімів зумовлена помилками на 10-верстовій карті Шуберта Російської імперії (1840 р.).