Дослідження городища Чорнобиль. Проблеми та перспективи середньовічної археології в зоні відчуження - Переверзєв, С.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті подаються коротка історична довідка про Чорнобиль та попередні дані археологічних розкопок давньоруського городища Чорнобиль. Розглядаються проблеми археологічних досліджень в зоні відчуження та визначаються перспективні напрямки подальших робіт.