Давньоруські старожитності Чернігівщини в дослідженнях Відділу давньоруської та середньовічної археології ІА НАН України - Ясновська, Л.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті зроблена спроба проаналізувати результати археологічних досліджень, проведених сектором давньоруської та середньовічної археології ІА НАН України на території Чернігівської області за останні тридцять років, що дозволяє віднести цю територію до найбільш вивчених в археологічному відношенні регіонів Північного Лівобережжя.