Наукова діяльність Юлія Марті у другій половині 40-х — на початку 50-х рр. ХХ ст. - Баукова, А.Ю. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті йдеться про діяльність археолога, пам’яткоохоронця, спеціаліста в галузі епіграфіки Юлія Юлійовича Марті, який залишив помітний слід в історії Керченського музею.