Технологія виготовлення глиняного посуду у VІІ — на початку ІІІ ст. до н. е. в Дніпровському лісостеповому Лівобережжі - Гейко, А.В. (Археологія і давня історія України, 2011)
Стаття знайомить з проторемісничим процесом виготовлення глиняного посуду скіфського часу, починаючи від заготовки глини і кінчаючи його декоруванням та випалом.