Модель лізингових платежів - Алєксєєв, Д.А.; Алєксєєв, К.Д. (Математичні машини і системи, 2006)
У статті розглянуто модель, яка включає процедури погашення кредиту, процентні платежі, амортизаційні відрахування, виплати податків з обороту і прибутку. Результативними змінними є прибутки лізингоотримувача, лізингодавця, а також бюджетні доходи. Загальна модель потребує застосування методів лінійного програмування.