Каркасное проектирование доменно-ключевой схемы реляционной базы данных - Панченко, Б.Е. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Запропоновано новий підхід до синтезу ДКНФ для довільної предметної області. Досліджено частковий випадок многозначної залежності — декартова залежність. Доведено лему про безаномальність окремого реляційного відношення і теорему про безаномальність актуальної частини реляційного каркасу. Дано новий критерій приналежності схеми баз даних до ДКНФ. Зроблено висновок про можливість застосування даного підходу до проектування схем інформаційних сховищ.