Исследования доменно-ключевой схемы реляционной базы данных - Панченко, Б.Е. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
У рамках запропонованого нового підходу до синтезу ДКНФ-схеми БД для довільної предметної області проведено аналіз деяких публікацій, що підлягають критиці. Проведено детальне порівняння різних аномалій в схемах БД, а також порівняння різних підходів до проектування схем і співпадання каркасного методу проектування з класичними та новими результатами. Показано, що співпадання з результатами різних досліджень є наслідком строгої обґрунтованості запропонованого методу.