Правила симметрии в записи генетической информации в ДНК - Сергиенко, И.В.; Гупал, А.М.; Вагис, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Показано, що для пар основ можливі два види симетрії, але в природі реалізований один, ефективніший спосіб запису і зчитування інформації. Доведено, що з симетрії послідовностей основ випливає симетрія коротких послідовностей, зокрема окремих основ. За допомогою моделі ланцюгів Маркова показано, що симетрія послідовностей основ випливає з симетрії пар основ