Акустика храмів Київської Русі - Вовк, І.В.; Грінченко, В.Т.; Макаренков, А.П.; Осипчук, Л.М.; Трохименко, М.П. (Інститут гідромеханіки НАН України, 1998)
Статтю присвячено вивченню акустичних властивостей основних приміщень Софіївського собору та Кирилівської церкви у місті Києві. Зокрема, визначені час реверберації, нерівномірність звукового поля, структура ранніх звукових відбиттів та рівні шуму. Проведені дослідження є частиною започаткованої програми по вивченню акустики храмів Київської Русі.