RAPD-аналіз геномного поліморфізму деяких видів роду Gentiana L. флори України - Твардовська, М.О.; Страшнюк, Н.М.; Мельник, В.М.; Конвалюк, І.І.; Кунах, В.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
За допомогою RAPD-аналiзу виявлено генетичнi вiдмiнностi мiж представниками роду Gentiana L. флори України. Визначено рiвень мiжвидового полiморфiзму тирличiв та встановлено взаємозв’язки мiж ними. Показано значну генетичну гетерогеннiсть роду та вiддаленiсть окремих його таксонiв. Виявлено унiкальнi амплiкони, що можуть бути використанi для видової iдентифiкацiї генотипiв Gentiana.