Феномен В.Г. Короленка в контексті вітчизняних соціально-філософських реалій минулого століття - Ямчук, П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті досліджується феномен світоглядно-буттєвої реалізації гуманістичного світосприйняття україномислячого філософа та письменника Володимира Короленка. Приділено аналітичну увагу різноаспектності виявів філософії В.Г. Короленка як громадського діяча.