Жінка в радянському суспільстві: офіційний образ і реальна практика - Смольніцька, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
В статті висвітлюється місце жінки в суспільстві, аналізується жіночий образ, сформований пропагандою, наводяться деякі реалії повсякденного життя жінок (1945–1965), що не вписувалися в рамки радянських штампів.