Реформи УРСР в соціальній сфері в середині ХХ ст.: пенсійне забезпечення (до 55-річчя пенсійної реформи) - Янковська, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
На основі архівних матеріалів, законодавчих і підзаконних актів та наукових публікацій в статті висвітлюється проблема переходу до державного пенсійного забезпечення громадян в УРСР середини ХХ ст.