Інтерферометричний метод передачі просторової фазової інформації за наявності нестаціонарних фазових завад - Гнатовський, О.В.; Держипольська, Л.А.; Медвідь, Н.В.; Негрійко, А.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Наведено результати дослiдження щодо передачi iнтерферометричної iнформацiї через багатомодовий свiтловодний джгут, який пiддається випадковим деформацiям. Аналiзується можливiсть виключення впливу фазових змiн в джгутi на передачу оптичного сигналу.