Використання наночастинок CoFe₂O₄ для цільової доставки метотрексату в клітини остеосаркоми - Єфременко, Д.С.; Телегеєва, П.Г.; Яковенко, А.В.; Василенко, І.В.; Телегеєв, Г.Д.; Малюта, С.С. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено вплив наночастинок CoFe₂O₄ на пролiферацiю культури мишачих макрофагiв J774 i оцiнено можливiсть використання гiалуронової кислоти як лiганду для цiльової терапiї. Отримано деякi характеристики наночастинок, такi як значення токсичних концентрацiй, здатнiсть iндукувати оксидативний вибух тощо. Також оцiнено вплив наноконструкцiї CoFe₂O₄–Метотрексат–Гiалуронова кислота на пролiферативну активнiсть культури остеосаркоми людини MG-63.