Проблеми соціально-економічного розвитку України у повоєнні роки (1946–1950 рр.) - Плющ, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті розглядаються проблеми соціально-економічного розвитку України у роки повоєнної відбудови. Автор прагне розкрити труднощі відновлення промислового потенціалу в умовах командно-адміністративної системи, трудові зусилля трудящих у відродженні галузей промисловості, будівництва, транспорту.