Становлення і окремі аспекти діяльності Житомирського міського проводу ОУН(М) в другій половині 1941 року - Ковальчук, І. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті досліджується питання проникнення мельниківської похідної групи у Житомирську область і створення нею житомирського міського осередку. Розкрито структуру Житомирського міського проводу. Відзначена участь жителів міста і області у його роботі. Вказано часові рамки існування міського проводу, його персональний склад і причини занепаду.