Операція «Захід»: до 75-річчя депортації населення Західної України у віддалені райони СРСР - Бажан, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті розглядаються причини, підготовка. хід та масштаби примусового виселення жителів західноукраїнських областей вглиб СРСР у жовтні 1947 року.