Математичне моделювання руху рідини при перистальтичних коливаннях - Нестеренко, Б.Б.; Новотарський, М.А.; Нестеренко, О.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Наведено основні принципи побудови нестаціонарної математичної моделі руху рідини під дією перистальтичних коливань. Для реалізації моделі на паралельних обчислювальних системах запропоновано використання паралельного локально-асинхронного методу. Наведено результати чисельних експериментів.