Гібридний алгоритм розв’язування систем лінійних рівнянь з розрідженими матрицями методом верхньої релаксації - Хіміч, О.М.; Сидорук, В.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Розроблено і досліджено гібридні алгоритми неявного ітераційного методу розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь (СЛАР) з розрідженими симетричними додатно визначеними матрицями на основі трикутних методів: Зейделя, верхньої релаксації. Запропоновано підхід з попереднім перевпорядкуванням елементів вихідної матриці до блочно-діагональної матриці з обрамленням. Розглянуто питання програмної реалізації алгоритму на комп’ютерах з графічними процесорами.