Колективне експертне оцінювання у випадковому середовищі - Єлейко, Я.І.; Звізло, М.Р.; Лебедєв, О.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
У статті розглянуто основні проблеми теорії та практики колективного експертного оцінювання у випадковому середовищі, включаючи проблеми пов’язані з типовими станами колективних експертних обчислень: порядок розгляду експертів, прийняття рішень на основі оцінювання, визначення рівня довіри експертів. У статті показано приклад модифікації правила Борда та побудови моделі колективного експертного оцінювання у випадковому середовищі, що дозволяє приймати рішення у випадку відсутності інформації про ситуацію.