Створення методики проектування застосувань для програмно-апаратної платформи CUDA - Погорілий, С.Д.; Верещинський, О.А. (Проблеми програмування, 2013)
Проаналізовано програмно-апаратні платформи, призначені для масивно-паралельних обчислень на відеоадаптерах. Описано принципи створення програм для платформи NVidia CUDA. Запропоновано методику роботи з динамічно розподіленою пам’яттю на основі шаблону «Стратегія» з використанням нотації UML. Відзначено взаємозв’язок шаблонів паралельного програмування із математичним апаратом систем алгоритмічних алгебр. Описано підхід до проектування алгоритмів на основі шаблону «Команда». Реалізовано програмний інтерфейс, на основі якого створено паралельну версію алгоритму Данцига.