Мультифрактальний аналіз варіабельності структури складових міських територій на основі космічної інформації ДЗЗ (на прикладі м. Київ за 1986–2011 рр.) - Соколовська, А.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Обгрунтовано можливiсть використання мультифрактального аналiзу для iнтегральної оцiнки варiабельностi структури основних складових мiських територiй на пiдставi космiчної iнформацiї ДЗЗ (на прикладi м. Київ). Проведено оцiнку варiабельностi структури складових мiської агломерацiї, що виконувалась на основi iндексiв варiабельностi — узагальнених розмiрностей Реньi як iнтегральних оцiнок. У результатi отримано спектр узагальнених фрактальних розмiрностей як iнтегральних характеристик структури складових територiї м. Київ, дослiджено динамiку змiн структури складових за перiод 1986–2011 рр. та їх зв’язок з екологiчним станом мiста.