Багатопартійність і проблемиідеологічної ідентифікації - Шайгородський, Ю.; Меркотан, К. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Передмова до довідника: Політичні партії України: В 3 т. / Уклад.: Ю. Шайгородський – К.: Український центр політичного менеджменту, 2005. Презентація тритомника відбулась 26 грудня 2005 року в УНІАН.