Научные основы управления состоянием горного массива при подземной разработке месторождений сложной структуры - Ляшенко, В.И.; Голик, В.И. (Геотехнічна механіка, 2004)
Розглянуто результати створення наукового підгрунття керування станом гірничих масивів, підготовкою рудних тіл до видобутку з урахуванням збереження земної поверхні при мінімальних витратах на підземну розробку родовищ корисних копалин природо- і ресурсозберігаючими технологіями.