Місто vs село: подібне та особливе в деяких асоціальних проявах, настроях в Україні 1950-1960-х рр. - Швидкий, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У статті зроблена спроба висвітлити найбільш характерні явища, які виокремлюють подібності й особливості асоціальних проявів, настроїв в таких різнорідних культурах як місто і село. Це показано на тлі українського соціуму 1950–1960-х рр. Ключові слова: місто, село, девіація, поведінка, настрої.