Порівняння ефективності антиагрегантної терапії у хворих на уперше виниклу і прогресуючу стенокардію за впливом на жирнокислотний спектр фосфоліпідів мембран тромбоцитів - Завальська, Т.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Проаналiзовано результати вивчення клiнiчної ефективностi клопiдогрелю i аспiгрелю у 25 хворих з уперше виниклою i 46 хворих з прогресуючою стенокардiєю, у яких виявлено порушення жирнокислотного спектра фосфолiпiдiв мембран тромбоцитiв. Результати дослiдження показали, що комбiнацiя клопiдогрелю з аспiрином (аспiгрелю) у базиснiй терапiї хворих з двома клiнiчними варiантами нестабiльної стенокардiї є бiльш ефективною порiвняно з базисною терапiєю, яка включала клопiдогрель, про що свiдчить позитивна динамiка змiн бiльшої кiлькостi жирних кислот.