Клонування та особливості клітинної локалізації калієвих каналів родини TPK із тютюну - Ісаєнков, С.В.; Маатхаус, Ф.Й.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено особливостi клiтинної локалiзацiї двох калiєвих каналiв родини ТРК з рослин тютюну. Послiдовностi кДНК NtTPK1а та NtTPK1b було клоновано у вектори для створення злитих з EYFP химерних бiлкiв. Завдяки транзiєнтнiй трансформацiї протопластiв рослин NtTPK1а–EYFP та NtTPK1b–EYFP конструкцiями було встановлено вiдмiнностi у клiтиннiй локалiзацiї NtTPK1а та NtTPK1b. Показано, що NtTPK1b локалiзується у везикулярних структурах, що вiдрiзняються вiд “класичних” лiтичних вакуоль.