Уран-свинцева геохронологія за монацитом гранітів Долинського масиву Інгульського мегаблоку Українського щита - Степанюк, Л.М.; Курило, С.І.; Довбуш, Т.І. (Вісник НАН України, 2015)
Уран-свинцевим ізотопним методом датовано монацити із гранітів Долинського масиву. Вік монациту, а отже, і гранітів становить 2021,9±1,5 млн років. За геохімічними особливостями монациту (вміст урану та відношення ²⁰⁶Pb/²⁰⁸Pb) зроблено припущення, що протолітом для гранітів були породи гранулітової асоціації, найімовірніше суперкрустальні утворення інгуло-інгулецької серії.