Дослідження давньоруських старожитностей Чернігівщини співробітниками Чернігівського державного музею у 20—30-х рр. ХХ ст. - Ясновська, Л.В. (Археологія і давня історія України, 2012)
Стаття присвячена археологічним дослідженням пам’яток ІХ—ХІІІ ст. на Чернігівщині. Висвітлюється історія їх вивчення, повертаються імена забутих дослідників.